vorig volgend

Waarom jouw merknaam registreren?

Waarom jouw handelsnaam als merknaam registreren?

 

Merkregistratie komt van pas wanneer je een goed klinkende en unieke bedrijfsnaam, productnaam en/of baseline hebt die duidelijk maakt wie je écht bent en laat horen waarvoor je staat.
Merkregistratie beschermt jouw merk:

 

  • tegen alle soorten gebruik van jouw naam die een inbreuk maken (bij merkregistratie van een woordmerk ). In ons geval mag niemand de merknaam ‘FRITZ AND FREDDY’ gebruiken, zelfs niet voor hobby doeleinden of voor een bedrijf met andere diensten binnen de Benelux.
  • tegen dezelfde namen die anders worden geschreven maar wel hetzelfde klinken. Bv. twodesign mag niemand gebruiken.
  • niet enkel in een bepaalde regio (zoals handelsnaamrecht) maar in het gebied dat waarin je het registreert (Benelux, Europa of internationaal).

 

Let wel…

Wanneer je een logo geregistreerd hebt, mag dit niet misleidend zijn vb. een logo waarop duidelijk koffie te zien is, kan bijvoorbeeld niet voor thee gebruikt worden. De naam mag ook niet beschrijvend zijn bv. ‘Fietsmagazine’ voor een tijdschrift over wielrennen zal niet geregistreerd kunnen worden.

 

En nog meer….

Je kunt het ® teken gebruiken wat vertrouwen wekt bij jouw (potentiële) klanten
een merk registreren biedt 10 jaar bescherming en kan gewoon verlengd worden. Je hebt de mogelijkheid om uw merk te verkopen of het in licentie geven, want een geregistreerd merk is geld waard.

 

Niet te vergeten…

Zorg ervoor dat je jouw merk actief gebruikt, anders krijgt jouw merk de status ‘vervallen’.
Veranderen de adresgegevens en/of diensten, pas dan je registratie aan.

 

_________

Wens je ook ook jouw merk te registeren? We adviseren jou waarom én hoe je het kunt doen! Neem contact op met FRITZ AND FREDDY via info@fritzandfreddy.com

Laat een berichtje na